duminică, 12 iulie 2009

Prieteni....

Prieteni. Ce inseamna acest cuvant? Sa luam singularul lui. Prieten. Un atribut poate prea usor oferit spre definire diversilor indivizi care ne calca pragul casei sau ma rog, cu care ne intalnim mai mult de o singura data in viata. Care sunt criteriile care definesc un "prieten" ? Corectitudinea lui? Ajutorul lui necontenit si dezinteresat catre persoana cu care se vrea a fi "prieten" ? O vorba buna intr-un moment greu? Eu cam asa definesc un "prieten". Si am descoperit ca nu prea am asa ceva. Sau ma rog, ca cei pe care ii credeam prieteni erau doar "cunostinte". Sa definim cuvantul asta acum. Ei oameni buni, pentru mine o "cunostinta" inseamna acelasi lucru pe care il inseamna si un pachet de tigari aruncat la gunoi. Nu ma deranjeaza, nu vreau sa-l cunosc mai mult decat o simpla privire, nu imi intra in rutina zilnica si in nici un caz nu simt nevoia sa vorbesc cu el despre ce ma apasa. Din pacate, descopar pe masura ce trece timpul ca in viata mea , toti "prietenii" erau de fapt si de drept pachete de tigari. Aruncate la gunoi. Pentru ca puteau foarte tare. In acelasi timp, descopar cu o oarecare placuta uimire cum oameni pe care nu ii credeam in stare sa treaca mai departe de stadiul de "cunostinte", imi sar in ajutor atunci cand am nevoie, dezinteresat si fara a-mi cere vreo rasplata ulterioara, devenind astfel "prieteni". E interesant ciclul asta al vietii....cum poti descoperi ca oameni langa care ai crescut , te scuipa in momentul in care esti la pamant, iar oameni pe care poate nu dadeai 2 bani, si nu la modul peiorativ ci la modul total dezinteresat, sunt interesati de binele tau doar pentru ca esti om ca si ei, si la randul lor stiu ce inseamna sa suferi. In general astia sunt oamenii normali, care nu au case de miliarde de euro, nici conturi super umflate sau masini extravagante, 12 camioane la firma sau alte porcarii de genul...pe calea asta vreau sa le multumesc. Sunteti printre putinele lucruri bune care mi se intampla in momentul asta, sunteti poate o briza de aer curat intre mirosurile care mai de care mai imputite a mahorcii emanate din pachetele de tigari aruncate in cazanul public de starvuri si gunoi. Multumesc.

P.S. : And on that note, sunt curios cati dintre voi isi pot atribui conditia de "prieteni" si cati de "cunoscuti"...fiti sinceri cu voi macar :)


5 comentarii:

  1. pritenii sunt cei care dau tot ce pot cand te astepti mai putin si nu cer nimic in schimb. din pacate...sunt putini, dar exista.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vreau sa fiu un pachet de tigari in viata ta... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. singuri venim in viata asta de cacat singuri ne ducem, la ce nevoie de prieteni ???!!! sa ai o viata frumoasa in limita posibilitatilor si sanatate maxima

    RăspundețiȘtergere
  4. You don't need your peep's to identify themselves in ur life but you can be honest to yourself and do that reality check 4 urself... which i'm pretty sure you did , but bottom line quality vs quantity.... u know how's in and who should be out!!! live without limitations and make ur own rules ... u r a rockstar ... let's clean up these empty packs of smokes hehe ;P

    RăspundețiȘtergere